H. Lundbeck A/S
Dec 23, 2010
PDF

Lundbeck udnævner fagdirektør for global produktstrategi

Lundbeck udnævner fagdirektør for global produktstrategi

 

Andreas Eggert ansættes som fagdirektør med ansvar for den globale produktstrategi og markedsføringen af Lundbecks nye produkter, som er en hjørnesten i Lundbecks fortsatte udvikling og vækst.

H. Lundbeck A/S (Lundbeck) har ansat Andreas Eggert, 43, i en nyoprettet stilling som fagdirektør for den globale produktstrategi og lancering af virksomhedens portefølje af nye lægemidler. Han skal dirigere strategien og det tværfaglige arbejde mellem de forskellige forretningsområder og aktører, der er i spil, når fremtidens lægemidler skal ud på markedet. Med mere end ti års erfaring med globale marketing og produktlanceringer fra Pfizer og Wyeth samt tidligere adresser i både USA, Japan og Tyskland, er Eggert et perfekt match for Lundbeck.

Lancering af Lundbecks næste flagskibe

Den første opgave, Eggert giver sig i kast med, er forberedelsen og markedsføringen af Lundbecks to nye lægemidler; produkterne nalmefene til alkoholafhængighed og det nye antidepressiva LUAA21004 til behandling af depression. Begge produkter er i dag i den sidste og endelige udviklingsfase og forventes at nå markedet i 2013.

- Der er mange aktører i spil, når et nyt lægemiddel løftes fra udviklingsfasen og ud i markedet. Den fælles strategi og det tætte samspil mellem f.eks. marketing, salg, den kliniske udviklingsfunktion og vort regulatoriske område er helt essentielt, for at vi hurtigt og effektivt kan sikre læger og dermed patienter adgang til de nye og bedre lægemidler. Dette arbejde bliver også vigtigere i takt med den fortsat mere komplekse og omfattende lovgivning på området. Med Andreas’ tunge erfaring er han den helt rette mand til at styrke og lede dette område, siger Stig Løkke Pedersen, koncerndirektør for forretningsaktiviteter i Lundbeck.

For at understøtte kontinuitet og synergi på tværs af faserne fra lægemidlets udvikling og frem til markedet, har Andreas Eggert en dobbeltreference til både Stig Løkke Pedersen, koncerndirektør for forretningsaktiviteter samt Lundbecks koncerndirektør for klinisk udvikling, Anders Gersel Pedersen.

Global styrke

Ansættelsen af Andreas Eggert og oprettelsen af den nye tværfaglige afdeling er et billede på Lundbecks stigende globale styrke og brede pipeline. Det er første gang, Lundbeck selv står for den overordnede globale lancering af egne lægemidler, og med mere end yderligere 10 stoffer i pipelinen, bliver Eggert og hans nye team en central brik i Lundbecks fortsatte vækst og udvikling.

- I dag har vi fået opbygget infrastrukturen, salgskorps og organisationen til selv at kunne eksekvere en global lancering i blandt andet Europa, Asien og USA. Derudover medfører

vores stærke globale aftryk, at andre medicinalvirksomheder lægger deres nye produkter i vores hænder, når de skal lanceres. Det er blandt andet tilfældet med det nye partnerskab med amerikanske Merck om lanceringen af deres produkt Sycrest. I al beskedenhed synes jeg, det siger lidt om, hvilken global spiller Lundbeck er vokset til at blive, udtaler Stig Løkke Pedersen.

På tværs af faglighed og kultur

Andreas Eggert har tung erfaring med netop at dirigere tværfaglige afdelinger og globale produktlanceringer, som han blandt andet har gjort i mere end ti år hos Pfizer og tidligere Wyeth. Senest har Andreas Eggert været ansvar for lanceringen af Pfizers nye antidepressiva med stor succes.

- Andreas er et perfekt match for os. Udover hans store erfaringer med netop globale produktlanceringer, ligesom dem vi selv står over for, har han også stort fagligt og personligt kendskab til nogle af vores vigtigste markeder, da han både har arbejdet og boet i USA, Japan og Tyskland. Det er en mand og en tung profil, vi er meget glade for at kunne tiltrække, og som bliver en vigtig brik i virksomheden fremadrettet, siger Stig Løkke Pedersen.

Om Andreas Eggert

Født: 2. december 1967 (43 år)

Uddannelse: MBA fra Azusa Pacific Universitry i Californien.

Karriere:

2010-: Fagdirektør, Lundbeck, Danmark

2005-2010: Vice President og Global Business Manager, Pfizer, USA

2002-2005: Senior Director og Executive Director, New Product Marketing, Wyeth, Japan

2000-2001: Director, Global Strategisk Marketing, Wyeth, USA

1999-2000: Kommerciel manager, Wyeth, Tyskland

1997-1998: Management Consulent, A.T. Kearney, Tyskland

1993-1997: Stilling i salg og strategisk planlægning, Wyeth, Tyskland

Privat: Rejser over hele verden og har blandt andet været på længere rejser til Argentina og Vietnam. I fritiden nyder Andreas Eggert stor interesse for moderne kunst og arkitektur.

Yderligere oplysninger

Mads Kronborg, pressechef Stine Marsling, Media Relations

Telefon (direkte): 36 43 28 51 Telefon (direkte): 36 43 28 33

Om Lundbeck

H. Lundbeck A/S (LUN.CO, LUN DC, HLUKY) er en international farmaceutisk virksomhed, der er dybt engageret i at forbedre livskvaliteten for mennesker, som lider af sygdomme i centralnervesystemet (CNS). Lundbeck arbejder med forskning, udvikling, produktion, markedsføring og salg af lægemidler i hele verden målrettet lidelser som depression, angst, skizofreni, søvnløshed samt Huntingtons, Alzheimers og Parkinsons sygdomme.

Lundbeck blev grundlagt i 1915 af Hans Lundbeck i København, og har i dag 5.900 ansatte over hele verden. Lundbeck er en af verdens førende virksomheder inden for CNS-området. Lundbeck omsatte i 2009 for DKK 13,7 mia. (ca. EUR 1,8 mia. eller USD 2,6 mia.). For mere information, se www.lundbeck.com.